Sitemap    
Harboe Cup - Skælskør Amatør-Sejlklub

Photos and news

Harboe Cup minder

Find vores mange billeder og film på facebook siden Harboe Cup.
 
Og du finder også filmene på Youtube.
 

Harboe Cup 2018

 
VI SES d 28-29 september 2019
 
Ved 2018 udgaven af Harboe Cup manglede der ikke vind. Lørdag kom fine 4-7 m/s, mens søndag startede lidt højere med 9-12 m/s fra sydvest. Vinden løjede lidt over dagen, men først efter afslutningen af alle sejladserne droppede vinden ned til ca. 2-4, så alle sejlere fik et par gode, udfordrende dage i Skælskør.
 
Deltagelsen nåede helt op på 381 joller og 433 deltagere. Et flot stort felt som slutter sæsonen på flotteste vis.
 
Der blev sejlet 103 sejladser, hvor de fleste klasser fik mellem 7 og 9 sejladser. RS-banen med Tera og Feva fik flest med 10 og Optimist A færrest med 5.
 
Der var ganske få protester ved årets Harboe Cup, noget som de fleste med glæde kunne konstatere betød præmieoverrækkelser allerede fra kl. 15.30. Kun Tera og Feva var udfordret af nogle protester og kom først fra Skælskør kl. 18.
 
Vi siger tak til alle deltagere, familier og forældre og håber vi ses igen den 28-29. september 2019 til næste Harboe Cup.
 

Harboe Cup 2017

Check vores film fra optimist B/C, som sejlede på Skælskør Fjord.
Harboe Cup 2017

Harboe Cup blev igen efterårets helt store sejlerfest for landets jollesejlere. Med 353 joller og et godt stykke over 400 sejlere blev der på de 5 baneområder sejlet i alt 88 sejladser.
Lørdag morgen bød ellers på meget let vejr og specielt Optimisterne havde svært ved at få startet. Både på Skælskør Fjord, men også i Storebælt.
Vinden kom dog og næsten alle baner kunne lørdag gå til ro med 3 sejladser i hus. Zoom8 sejlerne var dog ret udfordret af Optimist A sejlerne på samme bane. De var en smule for ivrige og måtte igennem mange black flag starter, før det til sidst lykkedes banelederen at få feltet afsted. Det kan også ses på resultatlisten, og havde man blot holdt sig fri af en BFD var man sikker på en placering i toppen efter lørdagens sejladser. Det havde alle dog lært noget af og søndagen var der næsten igen sorte flag og mange fine starter.

På Skælskør Nor var den genoplivede Tera klasse igen flot repræsenteret. 21 joller kunne sammen med 27 Fevaer nyde vejret og med en bane tæt på land var tilskuere også ganske tilfredse.
De danske Terasejlere er ganske unge i klassen og træner kraftigt på at blive bedre.e Det var da også svensk triumf, da vore naboer mod øst løb med de 3 øverste placeringer. Eneste dansker der kunne blande sig var Nils Christensen fra Frederikshavn, som blev Dansk Klassemester.
 

2016

Harboe Cup 2016 er slut og de mere end 400 sejlere er draget hjem. Stævnet blev afviklet i det flotteste september vejr vi kunne ønske os. Solen skinnede begge dage og lørdag var vinden i sydvest med ca. 3-6 sekundmeter og søndag var vinden drejet til syd øst men til gengæld tiltaget til ca. 5-8 m/s. Med en sydøstlig vind var der ingen bølger ved stranden og søsætning af de mere en 200 joller, som tog ud fra Kobæk gav et fantastisk billede for tilskuerne.

Der har været mange involverede sponsorer – ikke mindst hovedsponsoren Harboes Bryggeri samt Slagelse kommune, som velvilligt stiller arealer og materiel til rådighed. Meny i Skælskør havde i år ydet en stor hjælp til klubben i forbindelse med morgenmad og frokost til sejlerne og præmier var blandt andet sponsoreret af Palby, Aarhus Seashop, DinghyShop, North Sails og SLAM.

Stemningen bærer som altid præg af stor gensynsglæde med masser af venner og liv på havnene i byen og ved Kobæk Strand. De ca. 100 frivillige glæder sig næsten lige så meget som sejlerne, og gør deres bedste for at alle får en god oplevelse. Harboes Bryggeri sørger for smagsprøver til deltagerne og hver dag er der efter sejladserne drikkevarer til sejlerne og forældre i sejlklubben.

Under stævnet fik både 29’er, Feva XL, Europe og Laser Radial afviklet junior og ungdoms DM, mens der blev kåret sjællandsmestre i næsten alle andre klasser. 101 sejladser blev afviklet på de 5 baneområder, og med ganske få protester kunne præmierne uddeles midt på eftermiddagen under indtagelse af de obligatoriske pølser med tilbehør fra Bahncke og drikkevarer fra Harboes Bryggeri. 
 
Stævneleder