Sitemap    
Harboe Cup - Skælskør Amatør-Sejlklub

Nyheder før 2014

Harboe Cup i TV

30. september 2013
24 Sjællandske var på besøg i Skælskør under Harboe Cup - se deres indslag her
 
Og Minbaad samt Baadmagasinet + artikel 2 også med.

Billeder fra 2012 

2. oktober 2012
Flere har taget billeder og hermed er nogle links til billederne:

Stemning og præmieoverrækkelse

Billeder fra Fjorden og Noret lørdag og søndag

Video med optimister på fjorden

Videoer fra Kobæk - bane F
Hilsen fra en tidligere SAS-deltager
 
1. august 2011
Vi er nok tilbage til ca. 1975 hvor der var mulighed for overnatning på Skælskør Folkehøjskole som næsten alle deltagere udnyttede sig af– det gjaldt såvel udenbys som indenbys sejlere hvilket vi fra SAS syntes var vældig sjovt og hvis jeg ikke husker forkert var der fællesspisning med skipper labskovs i stor fællessal lørdag aften. De mere fornuftsprægede aktiviteter efter sejladserne bestod i at spille bordtennis og billard, hvorimod jeg her ca. 35-36 år senere godt tør indrømme at de flade tage på bygningerne med let adgang via vinduerne fra værelserne var perfekte til alskens fangeleg. Selv mindes jeg at jeg ikke turde hoppe ned fra taget, men det var der flere af de store der gjorde. Jeg kan garantere at det var ikke mange timer vi fik sovet den nat.
Jeg erindrer ikke at vi blev opdaget af voksne, men ikke desto mindre var det bare den ene gang som jeg tror at der var overnatning der.
 
I årene efter var der flere af os sejlere der havde udenbys sejlervenner boende hjemme – selv havde vi Skovser- og Dragørsejlere boende.
 
Jeg tror at det var i 1977 at jeg vandt optimistklassen. Når man nu er blevet en midaldrende mand – selv om man stadig ser sig som præcis hoppet ud af optimistjollen – er det skønt at tænke tilbage på sådanne øjeblikke i barndommen.En sådan hændelse for en 14- årig knægt er langt fra triviel. Stemningen, vejret, ja alt printes ind i glade minder fra den tid og det er utroligt hvilke detaljer man da kan huske.
 
Vi sejlede på Skælskør inderfjord og vinden var mellem 2-5 måske 6 m/s og jeg vejede så jeg engang i mellem var nødt til at krybe op på kanten. Vinden var i SØ hvilket gjorde at starten var lagt lidt vest for Højskolen og krydsmærket helt oppe i læ ved Harboes bryggeri. Som lokalkendt vidste man at der var lidt mere vind helt til højre i banen da vinden her kom mere uforstyrret ind over Borrebys marker, krydret med en stor sandsynlighed for rummende vind på styrbord halse op mod krydsmærket. Da den ca. 10 meter sejlrende bød på mestendels svagt udadgående strøm, d.v.s vestgående, så var det godt at vide at man skulle ind over renden så hurtigt som muligt for at opnå mest strømlæ. Ja, det var opskriften på sejr anno 1977.
 
De bedste hilsner Henrik Christensen

Tak for et godt stævne.

26. september 2011
Efter 2 vellykkede dage er det tid at gøre status over jubilæumsstævnet. Harboe Cup 2011 blev afviklet i blændende efterårsvejr. mellem 3 og 6 sekundmeter var der igennem weekenden, hvilket gav rigtig mange sejladser på de 5 baner.
 
Med over 350 deltagere er stævnet blandt de største stævner herhjemme.
 
Banehjælpere, dommer og bureaupersonalet fik det sejladsmæssige til at klappe og både morgenmad teamet samt alle de som har knoklet for at lave maden til lørdag aften har gjort et kæmpe stykke arbejde. Alle sejlere har rost stævnet og der er masser af positiv omtale på Bådmagasinet, Minbåd og Sjællandske.
 
Skælskør Amatør-Sejlklub siger tak for i år, og ønsker alle sejlere et godt efterår - og på forhåbentligt gensyn den 29.-30. september 2012.
 
Resultaterne er klar og ligger under resultatsiden.
 
 

Fjerde del af historien om Harboe Cup

10. maj 2011
 
Med 4. del af historien er vi nået til nutidens Harboe Cup. Læs historien her.
Tredie del af historien om Harboe Cup
 
10. april 2011
 
Tredie del af historien om Harboe Cup handler om overgangen fra den tidligere sponsor Skælskør Frugtplantage til Harboes Bryggeri. Nye klasser inviteres og der dukker igen gamle jolletyper som Flipper og Pirat op.
 
Stævnets 10 års jubilæum fejres med herreluft om søndagen og her når kun de hårde drenge fra OK og Laserklasserne at sejle en sejlads.
 
Læs hele kapitlet her.
Anden del af historien om Harboe Cup
 
9. marts2011
 
Så er anden del af historien om Harboe Cup klar. Læs mere om starten, tidligere deltagere og hvor hurtigt stævnet blev landskendt. Europajollen blev hurtigt en del af stævnet, men ellers var det optimister som prægede stævnet de første mange år.
 
Historien findes her.
Harboe Cup omtale på nettet
 
5. marts 2011
Harboe Cup omtales også andre steder på nettet end her. Minbaad og Bådmagasinet har begge omtalt jubilæumsstævnet.
 
Harboe Cup med i DS strategi
 
26. februar 2011
Ved udgivelsen af DS Strategirapporten bliver Harboe Cup fremhævet som et af Danmarks få kapsejladsfyrtårne, med en bred deltagelse af jolletyper.
 
Det er vi i Skælskør Amatør-Sejlklub naturligvis stolte af, og vil i 2011 gøre vores bedste for at leve op til dette. Og med til at gøre stævnet stort og godt hører jo naturligvis alle deltagerne. Vi håber at vi til september igen ser rigtig mange sejlere i Skælskør.
 
DS Strategirapport kan læses her.
Stævneleder